Benvinguts a La Clínica de Podologia

  • ES
  • CA

Horari : De Dilluns a Divendres / 10h a 14h - 16h a 20h
  Contacte : 973 24 99 23

Beneficis de córrer per la platja

Beneficis de córrer per la platja

A l’estiu no hi ha res millor que córrer per la platja, respirant la brisa del mar i gaudint de paisatges naturals, el sol i olors del mar.

Córrer per la platja és una experiència increïble que ens reconcilia amb la natura i amb el nostre propi cos.

Sents una llibertat absoluta i t’omples d’energia.

Si t’has proposat córrer per la platja o encara t’ho estàs pensant, avui et deixem amb els beneficis que comporta fer running sobre la sorra i et donem un seguit de consells i recomanacions per a fer el canvi d’esfalt a platja.

Beneficis de córrer per la platja

Els beneficis de fer running a la platja

 

Si correm a la sorra, millorarem, sobretot, la força i la potència de la nostra gambada de manera natural. També millorarem l’equilibri, l’estabilitat i la resistència aeròbica ja que, en menys temps, aconseguirem un desgast físic major a l’entrenar sobre una superfície inestable. Per aquest motiu, les sessions no han de ser molt llargues.

Més concretament, et llistem alguns dels beneficis de córrer a la platja per a que et convencis i comencis a fer-ho:

 

Redueix l’impacte articular. Les teves articulacions no pateixen tant com quan corres per asfalt o una altra superfície dura.

– A mateixa distància i temps d’entrenament, comporta una major despesa calòrica que l’entrenar-se sobre superfície dura. S’estimula la glàndula tiroide facilitant la crema de calories.

Prevenció de lesions relacionades amb els músculs, tendons, lligaments i articulacions.

Major consum de greix, perquè es requereix d’una major implicació muscular.

Millora l’equilibri i l’estabilitat, atès que els suports irregulars permeten desenvolupar una millor propiocepció.

– Pots fer entrenaments molt variats. Les possibilitats de a fer sessions de carrera contínua són àmplies, ja que pots córrer per la vora de la mar, per la sorra seca o tova, per l’aigua fins als genolls o malucs … És qüestió de planificar-se, i alternar. A més, també permet un major catàleg d’exercicis funcionals.

– Els propis beneficis de la mar, aire pur i del sol, tot i que sempre extremant les precaucions de protecció.

Enforteix la planta del peu, els turmells i tota la musculatura, prevenint lesions inoportunes.

– Es treballen les cames amb més intensitat. Si corres amb els peus descalços, es treballa amb més intensitat el teu tren inferior (quàdriceps i bessons).

Millora la respiració gràcies a la temperatura, a la humitat i a la baixa pressió de l’ambient que facilita la recepció d’oxigen per part de l’organisme.

– La sorra és un exfoliant natural. En córrer s’incrementa la fricció de les nostres cames amb la sorra per la qual cosa pots acabar el teu entrenament amb la pell més suau.

consells per protegir-te del sol quan fas running

Consells i recomanacions per córrer per la platja

 

Tot i que es tracta d’un excel·lent entrenament, practicar running a la platja també exigeix una sèrie de pautes i consells que has de tenir abans de posar el peu a la sorra. Especialment si és la primera vegada que et programes aquest tipus de rutines.

 

No convé que planifiquis sessions excessivament llargues, i has de controlar sempre el ritme. Encara que no ho creguis, córrer sobre la sorra resulta més complicat que fer-ho sobre l’asfalt. La sorra pot originar problemes i lesions al taló d’Aquil·les, així com en les articulacions del turmell. La millor opció és alternar sessions de platja i carretera.

Corre primer per la sorra humida: és un terreny més estable i et servirà d’escalfament per, després, fer-ho per la sorra seca, on el trot es fa més pesat i inestable.

Compte amb els desnivells: normalment les platges solen tenir cert desnivell cap al mar. Si aquest desnivell és elevat, pot ser que forcis l’articulació dels genolls i els turmells per salvar el desnivell i acabis lesionat.

– Tingues precaució si corres descalç: si no estàs acostumat a la cursa a peu sense sabatilles i et passes en els primers rodatges pots patir ferides als peus. Per començar, alterna sèries curtes descalç amb altres més llargues utilitzant les teves sabatilles de running. Introdueix gradualment una major distància a la carrera sense calçat i redueix l’altra fins que el peu s’acostumi.

– Evita les hores de major exposició als raigs solars. És a dir, el més indicat és  entrenar-se a primeres hores del matí o a últimes hores de la tarda, sempre utilitzant cremes protectores solars.

– Aprofita els moments de baixamar per córrer al costat de la riba, ja que es tracta d’un terreny més uniforme i menys costós que fer-ho sobre la sorra tova.

 

Acostumes a córrer per la platja? Encara no ho has fet però en tens ganes? Explica’ns la teva experiència als comentaris d’aquí sota i, si necessites una posada a punt per començar a correr, visitan’s a La Clínica de Podologia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *