Benvinguts a La Clínica de Podologia

  • ES
  • CA

Horari : De Dilluns a Divendres / 10h a 14h - 16h a 20h
  Contacte : 973 24 99 23

Home fent esport: canviar la teva mentalitat

5 maneres de canviar la teva mentalitat i assolir majors reptes

Avui ens hem aixecat amb energia i bons propòsits que volem compartir amb tu. L’èxit per aconseguir les nostres fites està a les nostres mans o, millor dit, a la nostra ment. 

Quantes vegades has escoltat la frase “la ment és poderosa”? Sí, sí, moltes… No som gaire originals, oi? El que potser no saps és que ja a l’Antiguitat els grecs seguien certs valors i ideals per gaudir d’una vida sana i equilibrada.

Et proposem que deixis de banda l’escepticisme i descobreixis com treure el màxim rendiment al teu esforç i talent natural només canviant lleugerament la teva mentalitat.

La connexió entre ment i superació personal és innegable i coneixem molts casos demostrables. Són molts els esportistes que ens visiten a diari i ens expliquen la seva experiència personal. Tots coincideixen en una cosa: EL PRIMER PAS ÉS DESITJAR CANVIAR.

Acceptes el repte?

canviar-la-teva-mentalitat

 

5 claus per canviar la teva mentalitat i aconseguir majors reptes

 

  1. Fer exercici: una forma de vida

La idea no és convertir-te en un esportista d’elit, sinó que incorporis l’exercici físic a la teva rutina diària.

La teva economia no et permet pagar un gimnàs? Et queda lluny de casa o de la feina? O potser les obligacions familiars i professionals fan gairebé impossible que treguis rendiment a la quota que pagues religiosament cada mes?

Prou d’excuses! Canvia l’enfocament i podràs mantenir-te en forma sense alterar el teu dia a dia.

  • T’agrada el ioga? Tens una estoreta? Pots dedicar 20 minuts al matí o a la nit a meditar o fer algunes postures.
  • Si patines o ets més de running, qui et diu que no pots sortir a córrer amb el cotxet? El teu fill ni s’enterarà i tu hauràs complert amb el teu entrenament.

Els beneficis associats a l’esport són moltíssims, no només físics, també mentals.

 

  1. Trencar la rigidesa dels tres àpats al dia

El ritme de vida actual fa que portem hàbits no tan saludables com ens agradaria. Mengem ràpid, qualsevol cosa i després patim les conseqüències: sobrepès, malestar físic, fatiga, problemes per dormir…

Si volem deixar enrere això i portar una vida sana i equilibrada, cal parar atenció també en la nostra dieta. Ara bé, canviem de debò: no volem caure de nou en dietes estrictes i frustrants.

I si fem cas als antics grecs, que ja ho feien, i provem el dejuni intermitent? Aquest mètode consisteix a alternar entre períodes de dejuni i desdejuni per tal d’estimular el cos a utilitzar l’energia acumulada. Cremar grasses en compte d’hidrats de carboni (glucosa). No hi ha riscos per a la nostra salut, tot el contrari. S’ha demostrat que té resultats molt positius, des de la pèrdua de pes, que és el més evident, fins al tractament de malalties i el retard de l’envelliment.

No entrarem aquí en els detalls d’aquesta pràctica, però insistim en que els canvis en el nostre cos tenen repercussió a la nostra vida.

 

  1. Córrer sense horari ni ruta

No estàs cansat de fer sempre el mateix? A la feina, a casa, potser fins i tot amb els amics… I sí, també quan surts a córrer. T’agrada planificar la ruta que seguiràs a l’entrenament perquè tens una cursa i vols preparar-te-la súper bé.

Per què no intentes canviar aquesta dinàmica un dia i veure què pasa? Run for fun!

Canvia la ruta, amplia-la o fes-la més curta, surt a una altra hora, passa per altres zones que de normal no hi passes, i si acostumes a córrer sol, fes-ho acompanyat. Trenca amb la monotonia!

T’avancem que et sorprendràs. És molt possible que descobreixis que perdre’s té la seva gràcia i no parlem només del fet que et trobaràs amb llocs nous, sinó també camins personals fins ara desconeguts.

 

  1. Mai abandonar

La força de voluntat dels esportistes és digna d’estudi. Són capaços d’aixecar-se quan ja sembla tot perdut i no tenen opcions per arribar a la meta. Doncs bé, tot està a la seva ment.

Segueixen entrenaments físics a diari, duríssims, però sempre recalquen la importància d’estar bé mentalment i de no caure en el pensament negatiu. Cal resistir i no pensar que no ho pots aconseguir.

Aquesta actitud és aplicable a la nostra vida. Som més forts del que ens pensem i, si projectem cap al futur i ens fixem un objectiu, tard o d’hora ho aconseguirem. No importa el temps que triguem sinó la força del nostre pensament i la certesa de que arribarem allà ons proposem.

 

  1. Fer plans de futur però vivint el moment

Com deiem, és bo fixar-se objectius per assolir grans reptes, però no oblidem viure el moment. Viure dia a dia tot allò que passa al nostre voltant.

Si t’esforces a diari, podràs aconseguir allò que et proposis. Sinó les coses aniran passant pel teu costat i tu ni te n’adonaràs!

Resumint, canviar les nostres rutines és qüestió de prendre la decisió i tenir força de voluntat. No cal fer-ho tot alhora sinó creure en un mateix i portar-ho a terme amb decisió.

I així, aquests canvis en la nostra salut i rutines diàries iniciaran una reacció en cadena i ens ajudaran a assolir importants reptes personals a la nostra vida.

Nosaltres treballem sempre orientats i adaptats a les necessitats dels nostres pacients. I creiem en el lema “Canvia de forma de pensar, canvia la teva vida!”.

Has viscut alguna experiència personal que vulguis compartir amb nosaltres relacionada amb el poder de la ment per assolir reptes? Anima’t a explicar-la al nostre apartat de comentaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *