Benvinguts a La Clínica de Podologia

  • ES
  • CA

Horari : De Dilluns a Divendres / 10h a 14h - 16h a 20h
  Contacte : 973 24 99 23

La Clínica de Podologia: recuperació marato

Com recuperar-se d’una marató

Recuperar-se d’una marató és un procés lent. Alguns estudis asseguren que el cos no es recupera del tot fins passat un mes i és per això que és realment important prendre les mesures necessàries per tal d’assegurar que accelarem al màxim aquesta recuperació.

Avui volem donar-te uns quants consells perquè sàpigues quins aspectes has de tenir en compte per tal de recuperar-te d’una marató.

com recuperar-se després d'una marató

 

Consells per recuperar-se després d’una marató

 

  • Hidrata’t adequadament

Durant una hora de carrera perdem una quantitat de líquid que equival entre el 2 i el 5% del pes corporal. Tot i que és necessari que durant la marató vagis bevent líquids, un cop hagis acabat la carrera assegura’t de beure aigua o beguda isotònica, encara que no et notis assedegat.

  • No t’aturis de cop

Un cop arribis a la meta, continua corrents suaument durant 5 o 10 minuts. Això farà que el canvi de condicions no sigui tan brusc i que el teu cos torni gradualment al seu estat natural.

  • Estira de forma controlada

Després de córrer una marató, és molt possible que les teves cames notin el pes de l’esforç. Per tant d’alleugerar al màxim el dolor, és vital que realitzis estiraments que t’ajudin a recuperar la tonicitat muscular. No es tracta de fer estirament amb la intenció de millorar l’amplitud de moviment, es tracta de fer estiraments d’una intensitat mitja durant uns 20 segons per descarregar tensió.

  • Fes-te un massatge

Un massatge dut a terme per un professional és molt necessari per tal de reduir el dolor muscular i eliminar l’àcid làctic. També t’ajudarà enormement a reduir la fatiga muscular i les molèsties pròpies de carreres tan llargues.

  • Realitza banys d’aigua freda

És molt recomanable que submergeixis les cames dins d’aigua freda durant uns quants minuts, ja que és un gran antiinflamatori natural. Això t’ajudarà a reduir les possibles inflamacions i a tenir menys molèsties musculars.

La combinació de banys freds i banys calents (banys de contrast) també t’ajudaran a augmentar el flux sanguini a nivell muscular, fent que arribi un número més gran de nutrients a les cèl·lules i s’accelerin els processos de regeneració.

  • Pren aliments sòlids

També et recomanem que realitzis una ingesta de menjars sòlids que siguin rics en hidrats de carboni i proteïnes. Menja aliments que siguin fàcils de digerir per evitar els esforços d’una digestió pesada, com per exemple fideus, arrossos o carns magres.

  • Descansa tot el que necessitis

Dorm les hores que siguin necessàries per tal d’estar descansat al màxim. T’ajudarà a que el teu cos i ment puguin recuperar-se de tantes hores de cursa. Et recomanem que, durant els dies posteriors a la marató, no intentis realitzar entrenaments excessivament llargs. Realitza’ls a ritme lent i relaxat.

Com que ja sabeu que la nostra especialitat són els peus, també volem donar-vos alguns consells per tal de prevenir lesions. Abans de començar la marató és interessant que us poseu vaselina als peus i que, un cop finalitzada, us cureu correctament les petites llagues que puguin aparèixer durant la cursa. També podeu desinflamar els peus introduint-los dins aigua freda o amb aigua amb sal.

Si noteu qualsevol tipus de molèstia anormal us recomanem que us poseu en contacte amb un professional, ja que sempre és la millor opció a l’hora de diagnosticar possibles complicacions.

I tu, poses en pràctica alguns d’aquests consells per tal de recuperar-te? Deixa’ns la teva experiència a l’apartat de comentaris!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *