Benvinguts a La Clínica de Podologia

 • ES
 • CA

Horari : De Dilluns a Divendres / 10h a 14h - 16h a 20h
  Contacte : 973 24 99 23

15 consells per cuidar els peus d’un “runner”

15 consells per cuidar els peus d’un “runner”

El running està molt de moda. Cada cop hi ha més i més gent que decideix començar a entrenar de manera regular. Córrer et dóna una gran sensació de llibertat però també pot ocasionar-te lesions molt greus.

Quan correm, els peus s’emporten gran part de l’impacte. Durant els entrenaments, la intensitat de la carrera fa que aquesta part del cos hagi de suportar molt de pes. I els nostres peus no estan preparats per aquesta pressió.

Si no volem lesionar-nos, hem de tenir en compte diversos aspectes abans, durant i després dels entrenaments. Avui et deixem amb 15 consells per a cuidar els peus i evitar lesions que tot runner hauria de seguir.

Consells per runners: com cuidar els peus

Com cuidar els peus: consells per a runners

 

 

 • Coneix la teva petjada

La forma en la que trepitgem té una relació directa amb les lesions d’un esportista. Pensa que, quan corres, realitzes milers de cops el mateix gest. Què passa si aquest gest t’està produint un desgast a les articulacions?

El que has de fer és posar-te en mans d’un podòleg esportiu per a realitzar un estudi de la petjada i veure si s’ha de corregir la teva manera de trepitjar. Molt millor prevenir que curar.

 

 • Escull el calçat adequat

Tan important és trepitjar de manera adequada com calçar les sabatilles esportives adients. Un cop sàpigues com és la teva petjada, encamina’t a una botiga especialitzada en running perquè et recomanin les millors sabatilles per al teu peu segons el teu pes, els kilòmetres que acostumes a córrer, la superfície per la que corres, etc.

El calçat que utilitzes ha de tenir bona amortiguació i s’ha d’adaptar absolutament al teu peu.

 

 • Escalfa abans de córrer

Necessites posar a to els músculs abans de sortir a córrer si no vols patir cap lesió. Prent-ho amb calma sempre que entrenis. Comença amb un entrenament suau i, a poc a por, vés augmentant el ritme fins a aconseguir el desitjat.

 

 • Utilitza crema antifricció

És recomanable utilitzar cremes antifricció i antitranspirants si ens acostuma a suar el peu per a evitar rascades i butllofes. Pots aplicar la crema a tot el peu, a la planta, entre els dits o a l’empenya. Fes-ho tant a l’hora d’entrenar com a les carreres.

 

 • Mantingues les ungles cuidades

Córrer amb les ungles llargues o mal tallades pot provocar hematomes subungueals i butllofes sota l’ungla. T’assegurem que fa molt mal i que pot fer que hagis d’aturar els teus entrenaments.

Les ungles han de tallar-se curtes i quadrades, però no al ras del dit: es recomana que quedi, com a mínim, un mil·límetre per sobre del tou del dit.

 

 • Utilitza mitjons adequats

Sempre que entrenis o participis en una cursa, utilitza mitjons tècnics amb reforç a les zones conflictives. És a dir, aquelles que pateixen més durant la carrera: el taló i les ungles.

Escull mitjons que s’ajustin al teu peu però que no apretin massa. Abans de començar a córrer, estira bé els mitjons per a evitar qualsevol arruga que pugui ocasionar-te ferides.

 

 • Ajusta els cordons del calçat

Vigila sempre com portes cordats els cordons, ja que després d’una estona d’entrenament, és molt possible que s’afluixin. Recorda que és molt important que la sabatilla, la plantilla i el peu formin un bloc conjunt, ja que la majoria de butllofes es generen per fricció (quan el peu es desplaça dins el calçat).

 

 • Revisa els peus després d’entrenar

Quan acabis d’entrenar revisa els teus peus per veure si tens alguna petita ferida o butllofa. No descuidis cap rascada o molèstia, per molt petita que sigui: una infecció al peu pot arribar a tenir conseqüències més perjudicials del que en un principi podria esperar-se.

 

 • Estira després d’entrenar

Per evitar lesions musculars, és altament recomanable realitzar exercicis d’estirament als peus i a les cames després d’entrenar. Destina 5-10 minuts a estirar els músculs que has fet servir mentre corries i recuperaràs l’elasticitat.

 

 • Mantingues sec el calçat

Intenta mantenir sec el teu calçat sempre que puguis. Quan acabis de córrer treu les plantilles de les sabatilles perquè s’airegin i s’assequin. Si els teus peus tenen tendència a suar, utilitza pols secants durant el dia.

 

 • Hidrata els peus totes les nits

Cada nit hidrata tot el peu amb una crema específica per a runners (ha de contenir àcid úric). D’aquesta manera, hidrates el peu però també el recuperes de l’esforç del dia.

 

 • No eliminis en excés les dureses del peu

No convé eliminar en excés les dureses de la planta del peu (les que es formen a causa del fregament del peu amb el calçat mentre entrenes) ja que en fer-ho, estem privant al peu del seu coixinet natural per amortiguar els cops.

 

 • No entrenis cada dia

Respecta els descansos que toquen i no entrenis cada dia. És molt recomanable descansar entre entrenaments com a mínim un dia per no forçar la màquina i patir lesions.

 

 • Varia els entrenaments

Per tal de no lesionar-nos amb tanta facilitat, és recomanable variar els entrenaments per no fer sempre el mateix. Intenta canviar el ritme o córrer per diferents superfícies i així evitaràs lesions per sobrecàrrega.

 

 • Consulta un podòleg

Si estàs preparant una gran cursa o una prova important et recomanem que acudeixis a un podòleg perquè revisi l’estat dels teus peus i t’aconselli els millors entrenaments i exercicis a realitzar per a evitar lesions.

 

Tant si ets un runner experimentat com si estàs començant a córrer de manera regular, et recomanem seguir aquests consells per a mantenir els peus sans i evitar qualsevol lesió. Si tens dubtes visita un podòleg esportiu: no juguis amb la salut dels teus peus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *