Benvinguts a La Clínica de Podologia

  • ES
  • CA

Horari : De Dilluns a Divendres / 10h a 14h - 16h a 20h
  Contacte : 973 24 99 23

evitar-les-lesions-als-peus

Consells per evitar les lesions als peus practicant natació

Són moltes les vegades que hem parlat de com cuidar-se els peus essent runner o atleta, però avui volem centrar-nos en un altre esport: la natació.


Avui volem parlar-te de quines són les lesions més comunes dels nadadors i de com pots evitar-les. També ens agradaria explicar-te què pots fer per evitar les rampes que tant poden afectar el teu rendiment.


La natació es considera un dels esports més complets, ja que involucra la major part dels músculs del cos, augmenta la nostra resistència i millora els nostres moviments. A més, normalment, és un esport que s’elogia perquè, al tenir un baix nivell d’impacte, evita moltes lesiones.

Tot i que la major part dels nadadors, pateixen lesions relacionades amb l’esquena, els genolls o l’espatlla, també poden patir algun problema relacionat amb els peus.

Passem a veure què has de tenir en compte per evitar les lesions i les rampes al nadar.

Consells per evitar lesions als peus al nadar


Quan practiquem natació, estem en contacte amb zones molt humides que poden portar-nos a patir fongs als peus. Per evitar aquest primer problema, és important que evitis aquestes zones portant sempre les teves sandàlies i que intentis no seure a zones humides per descansar o estirar.

Si creus que pots estar patint fongs, posa’t en contacte amb un especialista perquè revisi el problema, ja que poden arribar a ser molt molestos. 

Una de les lesions més comunes als peus dels nadadors, especialment dels nadadors principiants, són les rampes. A més de les rampes, també és molt comú l’aparició de parestèsia, la sensació de formigueig tan desagradable que ens deixa el peu adormit.

Les rampes són degudes al canvi de posició del peu. La posició anatòmica del peu és de 90 graus i, quan nadem, el peu s’extén fins a 180 graus, de manera que els músculs estan molt tensos i hi poden aparèixer rampes. Per evitar les rampes és ideal estirar molt bé els músculs, abans i després de la pràctica de la natació.

Amb el temps, les rampes haurien d’anar desapareixent. Intenta no incrementar de cop el teu entrenament i fes-ho sempre de forma gradual per tal que el teu cos s’hi pugui adaptar.

Un altre dels problemes que poden sorgir als peus mentre practiquem natació, són problemes de turmell. Els nadadors utilitzen molt la flexió plantar de turmell: especialment quan neden a l’estil braça o quan s’impulsen des de la paret. Una repetitiva flexió plantar pot arribar a inflamar els tendons extensors, que són els encarregats d’aportar moviment al peu i al turmell.

Per evitar aquest problema et recomanem realitzar exercicis específics per tal d’enfortir el teu turmell. I, tal com comentàvem abans, també t’anirà bé estirar abans i després de començar la teva rutina de natació. 

I tu, quins problemes de peu has patit practicant natació? Què has fet per solucionar-ho? Ens encantaria que ens deixessis les teves opinions a l’apartat de comentaris!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *