Benvinguts a La Clínica de Podologia

 • ES
 • CA

Horari : De Dilluns a Divendres / 10h a 14h - 16h a 20h
  Contacte : 973 24 99 23

Consells per escollir un bon calçat a l'hora de treballar

Consells per escollir un bon calçat a l’hora de treballar

És molt comú tenir dolor als peus després d’una llarga jornada laboral, ja sigui en professionals que requereixen caminar en excés, passar molta estona dempeus o en una sola posició.

 

Per això és tan important escollir adequadament el calçat que utilitzem a la feina, per salvaguardar la salut del peu i evitar lesions que puguin ser incapacitants.

 

Les afeccions més comunes en els peus desenvolupades en l’entorn laboral són, principalment, les metatarsàlgies (dolor a la zona plantar anterior del peu), els galindons (o juanetes), els dits en urpa o la fascitis plantar (dolor i inflor al taló). A més, se solen produir laceracions, punxades o esquinços en feines del sector de la indústria, construcció o electricitat, entre d’altres.

 

Avui us donem recomanacions i consells per escollir un bon calçat a l’hora de treballar. Preparats?

 

Consells i recomanacions a l’hora d’escollir calçat laboral

 

 1. El calçat laboral ha de tenir una sola gruixuda de goma o d’un material semblant, ja que s’aconseguirà un major confort i seguretat en caminar, incrementant la seguretat del peu. Tanmateix, el caçat serà antilliscant i millorarà el contacte amb el terra.

 

 1. El calçat que utilitzis a la feina ha de ser transpirable. D’aquesta manera, permetrà una correcta transpiració del peu i absorbirà la suor per evitar la humitat contínua d’aquest, el que podria afavorir l’aparició de fongs.

 

 1. El calçat laboral ha de respectar l’ample natural del peu per a evitar una compressió dels dits. La sabata ha d’adaptar-se a la nostra forma del peu per a evitar les molèsties causades per una falta d’amplitud o d’altura.

 

 1. El cambrilló (làmina metàl·lica o de plàstic rígid que es troba a l’interior de la sola de la sabata, entre el taló i l’avantpeu) ha de ser rígid, perquè el calçat es flexioni perfectament i eviti les torsions.

 

Així mateix, com la zona del taló és especialment sensible a la fricció, és convenient escollir un calçat laboral que disposi d’una escotadura que redueixi l’impacte repetitiu de la sabata en aquesta zona.

 

 1. En el cas que treballis en algun sector on sigui necessari incrementar la protecció (construcció, indústria, metal·lúrgia, etc.) és fonamental escollir un calçat amb una puntera resistent però que, alhora, sigui lleuger per facilitar el moviment.

 

 1. Quan parlem de calçat laboral, és necessari controlar l’altura del taló. Si la feina exigeix la utilització d’un taló elevat, és important que no superi els quatre centímetres.

 

A partir d’aquesta alçada, el pes es trasllada cap a l’avantpeu, el que deriva en sobre càrregues d’aquesta zona. Això pot ocasionar metatarsàlgies, sobrecàrrega per transferència en radis centrals, neuroma de Morton, helomes o hiperqueratosis, entre altres patologies.

 

 1. Has d’escollir un calçat laboral flexible, que et permeti moure el peu adequadament i articular correctament el turmell. Amb una sabata flexible, ens evitarem els esquinços, i caminarem de forma confortable i eficient.

 

 1. L’escotadura (la zona de darrere de la sabata), ha de protegir el nostre tendó d’Aquil·les i reduir l’impacte del calçat en aquesta zona a cada pas que donem.

 

 1. Per finalitzar, et recomanem que el calçat laboral que utilitzis estigui confeccionat amb materials naturals. A més de permetre la transpiració del peu, oferirà millor confort a l’hora de caminar.

 

Estar moltes hores dempeus amb un calçat poc adequat pot provocar lesions al peu. Per a evitar-les, segueix les recomanacions que t’hem donat i cuida els teus peus. T’ho agrairan!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *