Benvinguts a La Clínica de Podologia

  • ES
  • CA

Horari : De Dilluns a Divendres / 10h a 14h - 16h a 20h
  Contacte : 973 24 99 23

conseqüències-d’estar-moltes-hores-dret

Conseqüències d’estar moltes hores dret i com evitar-les

En un post anterior ja et vam comentar que estar 8 hores al dia assegut comportava moltíssimes conseqüències negatives per a la salut.

 

Avui volem parlar-te dels efectes que té estar moltes hores dret, perquè també pot ser molt negatiu pel nostre cos, i donar-te consells per evitar-ho. Si treballar tot el dia assegut no és bo pel nostre estat físic general, treballar a peu dret tot el dia, tampoc ho és.

Efectes negatius d’estar moltes hores dret

 

El nostre cos pot suportar estar dret cinc minuts, mitja hora o una hora sencera, però és a partir de les dues hores que es poden començar a notar molèsties.

 

Anem a veure algunes de les conseqüències d’estar dret durant períodes de temps prolongats, situació que normalment es dóna quan es treballa en activitats que requereixen romandre dempeus durant moltes hores. Lamentablement, els efectes no es fan esperar i es manifesten en símptomes com els que et comentem a continuació.

 

El dolor a les lumbars i a la columna és comú en aquelles persones que estan moltes hores dempeus. Per què passa això? Doncs perquè el cos adopta postures que no són naturals en absolut i que acaben afectant a tota la zona dorsal. El mal d’esquena és la primera causa de baixa laboral a Espanya, i un dels motius propis d’estar dret en una mateixa posició durant moltes hores.

 

persona amb mal d'esquena

Les conseqüències d’estar dempeus no es redueixen al dolor d’esquena i de les extremitats inferiors. També provoca patologies circulatòries com les varius o edemes, i, a llarg termini, patologies degeneratives en zones de la columa vertebral o genolls.

 

A més, també provoca un patiment als peus que és quasi inevitable, ja que són la part que recolza tot el cos i, depenent del calçat que s’utilitzi, les complicacions que s’hi produeixen són força comunes.

 

Estar dempeus més de 3 hores al dia, també pot contribuir a generar una fatiga muscular significativa i prolongada a les extremitats inferiors.

 

Per evitar que tot això passi, aquí et deixem amb uns consells que t’ajudaran a prevenir algunes de les conseqüències d’estar tantes hores dempeus.

 

Com prevenir els efectes negatius d’estar moltes hores dret

 

En relació a la postura general del cos, el cap s’ha de mantenir frontal o flexionar lleugerament. El millor és intentar mantenir els peus separats i intentar distribuir el pes entre les dues extremitats, evitant les sobrecàrregues a una única cama.

 

calçat

 

També és molt recomanable utilitzar calçat que estigui en bon estat i que sigui l’apropiat per cada situació. És ideal utilitzar un calçat que s’adapti als nostres peus, tant pel que fa a l’amplada, com a la llargada.

 

Si t’és possible, et recomanem canviar-te de calçat a la meitat de la jornada laboral. D’aquesta manera, els punts de suport del peu variaràn i tindràs menys possibilitats de patir lesions.

 

A part de la postura i del calçat, també és convenient realitzar estiraments, sobretot de les cames, per tal de millorar la circulació. Finalitzada la jornada laboral, t’anirà molt bé fer banys de contrastos i aplicar-hi crema hidratant mentre et fas un massatge a la zona.

 

Si tens qualsevol dubte o creus que pots estar patint qualsevol tipus de problema, és molt important que acudeixis a un especialista per tal que revisi que tot està bé i que no hi haurà complicacions. Els problemes del peu són fàcilment cronificables, de manera que és ideal que els tractis com més aviat millor.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *