Benvinguts a La Clínica de Podologia

  • ES
  • CA

Horari : De Dilluns a Divendres / 10h a 14h - 16h a 20h
  Contacte : 973 24 99 23

diferencia-entre-pronador-i-supinador

Diferència entre “supinador” i “pronador”: com saber quina és la teva petjada

Córrer és una de les activitats més practicades i més beneficioses que existeixen a l’hora de practicar esport. Tots som conscients dels beneficis que comporta i com ajuda a millorar la nostra salut i el nostre estat físic.

Si t’interesses pel tema, segur que durant els últims anys has sentit bastant els termes “pronador” i “supinador”.  Aquest termes, es refereixen al tipus de petjada que tenim, que pot variar en funció de la fisiologia de la persona.

Tot i que el més ideal és visitar el podòleg per tal de que determini quin tipus de petjada tens, avui t’explicarem la diferència entre supinador i pronador i et mostrarem un petit truc per saber quina és la teva petjada.

Som-hi!

Diferència entre supinador i pronador

 

Supinadors: segur que has sentit aquesta paraula a les carreres d’atletisme o a les competicions, oi? El corredor supinador és aquell que té la tendència a separar les cames a l’hora de córrer i que, per tant, recolza més la part externa del peu quan està corrents. Això fa, que sigui aquesta part la que rep la major part de l’impacte.

 

Pronadors: si els supinadors tenen tendència a recolzar el pes a la part exterior del peu, els pronadors, en canvi, fan tot el contrari. Quan corren, normalment, ajunten les cames i recolzen més pes a la part interna de la planta del peu.

 

Cal comentar que també existeixen corredors neutres que no recolzen el pes ni a l’interior ni a l’exterior de la petjada, de manera que la seva forma de trepitjar és més aviat plana. Els corredors neutres mantenen les cames totalment paral·leles.

 

diferència entre supinador i pronador

 

Com saber si sóc pronador o supinador?

Els podòlegs són els experts que poden assessorar-te millor. A La Clínica de Podologia, podem estudiar quina és la teva petjada i recomanar-te les sabates que més t’ajudin a evitar lesions.

També existeix la opció, depenent de la teva petjada, d’usar unes plantilles que evitin que forcis l’esquena, els genolls o els malucs. Realitzar un estudi biomecànic complet t’ajudarà a determinar com és la teva petjada i si cal algun tipus de correcció per prevenir complicacions.

Estudi biomecànic de la marxa

 

Tot i això, també pots dur a terme un petit test per tal de veure quin tipus de petjada tens. Per saber quin tipus de corredor ets, només t’hauràs de col·locar de peu i descalç, amb les cames lleugerament separades i els peus ben recolzats al terra.

Quan estiguis en aquesta postura, hauràs de flexionar els genolls tres cops deixant que les cames es moguin lliurement. A la tercera flexió hauràs d’aturar-te i mantenir la postura.

Si has acabat amb els genolls junts, voldrà dir que ets pronador. Si has acabat amb les cames molt separades, voldrà dir que ets supinador. I si has acabat amb les cames entre-obertes, voldrà dir que ets un corredor neutre.

Tot i això, tal com t’hem comentat, el més recomanable és que visitis a un podòleg que estudiï el teu cas, ja que un professional sabrà dir-te amb certesa quin és el teu tipus de petjada.

I tu, coneixies aquesta nomenclatura? Si ja saps si ets pronador o supinador, quin calçat utilitzes? Fas ús de plantilles? Esperem els teus comentaris!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *