Benvinguts a La Clínica de Podologia

  • ES
  • CA

Horari : De Dilluns a Divendres / 10h a 14h - 16h a 20h
  Contacte : 973 24 99 23

Els-errors-comuns-dels-corredors-principiants

Els errors comuns dels corredors principiants

El running és un esport que tothom pot començar sense cap preparació o entrenament específic previ. I això té molts avantatges, però també molts inconvenients. Entrenar sense cap guia o expert, ens pot portar a cometre els típics errors de runner principiant, tan comuns entre aquelles persones que s’inicien en el món del running. Perquè puguis detectar-los a temps i evitar-los, avui volem deixar-te amb una llista amb els errors comuns dels corredors principiants. Estigues atent, ja que tenir-los en compte t’ajudarà a millorar resultats i a reduir factors de risc.

 

 

errors-comuns-dels-corredors-principiants

 

Els 6 errors comuns dels corredors principiants

Començar massa ràpid

Un dels errors més freqüents entre els runners principiants, és voler començar massa ràpid. És normal que si, entrenem amb més gent, ens deixem guiar pels altres i acabem seguint el seu ritme, en comptes del nostre. Si comencem a entrenar a una velocitat excessiva sense tenir en compte les pròpies condicions físiques, és possible que fallem. Tingues sempre en compte la coneguda frase: menos es más, i veuràs com, a poc a poc, avances imparable.

 

Convertir-te en el teu propi metge

És normal que, si comencem a córrer sense respectar els nostres propis límits, ens aparegui alguna lesió. Quan la lesió apareix, és habitual recórrer a antiinflamatoris o posar-nos-hi gel. Fer-ho sense consultar abans amb un metge és un error que pot fer que la nostra lesió es compliqui.
Si patim algun tipus de molèsties en córrer, el millor que podem fer és consultar a un fisioterapeuta perquè ens avaluï.

 

No beure prou aigua

Són molts els runners principiants que surten a córrer sense portar aigua a sobre. És importantíssim beure cada cert temps per tal d’evitar tenir set. Tenir set indica que estem deshidratats, de manera que és ideal que bevem cada 15 o 20 minuts segons la temperatura que faci. Si estàs deshidratat seràs més lent i tindràs moltes més possibilitats de patir una lesió.

 

No fer cas al dolor

És molt important que escoltem el nostre cos. Si notem qualsevol símptoma (dolor, molèstia, cansament excessiu…) hem de descansar i consultar a un especialista. Forçar-nos en excés només ens portarà a empitjorar la nostra lesió i pot tenir conseqüències molt greus. Una retirada a temps sempre és una victòria.

 

Creure que una distància més llarga equival a una millora

Més no és sinònim de millor. És molt important que no et llencis a fer moltíssims quilòmetres només pel simple fet de pensar que una distància més llarga és sinònim de victòria. És imprescindible que tinguis una planificació que prioritzi la millora amb ritmes i distàncies adequades. Si el teu únic objectiu és fer més quilòmetres, és probable que et lesionis i que, a sobre, t’acabis estancant.

 

Córrer sempre sobre la mateixa superfície

És molt important que no corris sempre sobre el mateix tipus de terreny. És habitual passar-se molts mesos corrents sobre un tipus determinat de superfície (o molt dura, o molt tova), i això pot fer que, a la llarga, apareguin lesions. És important anar variant el tipus de superfície per tal de no castigar en excés les nostres articulacions i que el peu no pateixi sempre el mateix nivell d’impacte.

 

Com pots veure, és molt habitual cometre errors de principiant. Esperem que prenguis nota d’aquests errors i que els tinguis en compte per tal d’evitar-los. Si els comets, rectifica, intenta aprendre de l’error i llança’t a córrer de nou un cop l’hagis revisat i corregit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *