Benvinguts a La Clínica de Podologia

 • ES
 • CA

Horari : De Dilluns a Divendres / 10h a 14h - 16h a 20h
  Contacte : 973 24 99 23

Els perills d’estar assegut 8 hores al dia

Els perills d’estar assegut 8 hores al dia

Lamentablement, una gran part de nosaltres ens passem gran part del dia asseguts davant de l’ordinador, oblidant que el nostre cos necessita activitat per tal de poder estar sà i funcionar correctament.

L’Associació Americana de Càncer va concloure, després d’un exhaustiu estudi, que les persones que estan assegudes més de sis hores al dia tenen fins a un 40% més de possibilitats de morir en un període de 15 anys. Sona greu, veritat? No és cap novetat que el sedentarisme sigui una de les causes més directes d’algunes malalties cròniques, ja que el nostre cos no està preparat per aquesta falta d’activitat.

Anem a veure quin és el perill d’estar assegut 8 hores al dia, ser-ne conscients ens ajudarà a tenir més consciència de la importància que té realitzar activitat física constant.

Els perills d’estar assegut 8 hores al dia

 

Aquests són els perills d’estar assegut 8 hores al dia

 

 • Augment de pes

El sedentarisme, juntament amb la mala alimentació, és un dels principals enemics de la vida saludable i influeix directament en l’augment de pes. No realitzar activitat física fa que el nostre metabolisme s’alenteixi i, per tant, que cremem moltes menys calories. No cremar les calories necessàries porta inevitablement a tenir un major risc d’obesitat.

 • Degeneració muscular

Estar massa temps inactiu fa que els músculs abdominals perdin força i es tornin més dèbils. A més, la cadera també pateix per la falta d’activitat: es torna més estreta i el rang de moviment queda limitat. De la mateixa manera que els abdominals, el glutis també pot debilitar-se, afectant directament l’estabilitat del propi cos i la potència dels passos.

 • Mala circulació

Un altre dels problemes que pot comportar estar assegut masses hores és la mala circulació. Els turmells poden inflamar-se, poden aparèixer varius i, en els casos més greus, coàguls de sang. És importantíssim realitzar activitat física perquè la circulació de la sang s’activi i es distribueixi pel cos correctament.

 • Patologies del cor

Si estàs massa temps assegut, tindràs fins al doble de possibilitats de patir malalties cardiovasculars. Estar assegut fa que el cor es sobrecarregui i que augmentin les possibilitats de tenir un atac de cor o colesterol, per exemple.

 • Insulina alta

Estar quiet fa que la insulina no funcioni tal i com hauria, de manera que el percentatge de possibilitats de desenvolupar diabetis també s’incrementa.

 • Limitació de l’agilitat mental

Quan els músculs estan en moviment, la sang oxigena a tots els òrgans, inclòs el cervell, que allibera substàncies químiques que milloren l’estat d’ànim i activen l’agilitat mental. Estant masses hores assegut la funció cerebral es reduirà. 

 • Pot provocar problemes de postura

Un estudi que va difondre la BBC comentava que estar assegut amb l’esquena recta no és la manera d’evitar la integritat del cos. Estar assegut moltes hores, sense importar la postura, pot tenir com a conseqüència importants dolors a la part baixa de l’esquena. A més, el fet d’estar assegut tantes hores provoca una flexió continuada dels genolls i de l’articulació del maluc que acaba donant mals d’esquena a causa de l’escurçament de la musculatura posterior.

Sabem que, tot i que a molts de nosaltres ens agradaria gaudir de moltes més hores d’activitat, les nostres feines ens ho impedeixen, oi? És per això que volem donar-te alguns consells per ajudar-te a disminuir la quantitat de temps que passes assegut:

 • Aixeca’t cada cop que puguis. Encara que sigui dins la oficina, aixeca’t a buscar aigua, a fer un cafè o simplement fes una volta.
 • Quan hagis de trucar per telèfon, fes-ho de peu.
 • Cada dues hores aixeca’t i realitza estiraments.
 • Intenta anar caminant a la feina o agafa la bici.
 • Utilitza les escales, en comptes de l’ascensor.
 • Intenta anar al gimnàs o realitzar algun esport uns quants cops per setmana.

Esperem que l’article t’ajudi a ser una mica més conscient de la importància que té l’activitat física i que, si ets dels que està masses hores assegut, posis en pràctica els consells que et donem.

I tu, què fas per incrementar la teva activitat física? Has patit alguna de les dolències que comentem per culpa del sedentarisme? Deixa’ns un comentari aquí sota, estarem encantats de respondre’t. 🙂

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *