Benvinguts a La Clínica de Podologia

  • ES
  • CA

Horari : De Dilluns a Divendres / 10h a 14h - 16h a 20h
  Contacte : 973 24 99 23

peu-reumàtic

El peu reumàtic: símptomes i possibles tractaments

Has sentit a parlar del peu reumàtic? El peu reumàtic és una conseqüència d’una malaltia immunològica: l’artritis reumatoide. I com afecta exactament als nostres peus? El que fa és actuar a les articulacions, destruint-les. Produeix deformitats, especialment als dits del peu, i pot arribar a fer que el pacient sigui incapaç de caminar correctament.

Però, quins són els seus símptomes?

  • Provoca un intens dolor al pacient.
  • El pacient pot arribar a tenir problemes per col·locar el peu a terra.
  • Les articulacions dels dits pateixen deformitats.
  • Aparició de callositats.
  • Rigidesa als peus.
  • També es poden presentar deformitats a la planta del peu, fent que el pacient tingui un pont molt accentuat.

El peu reumàtic és, desgraciadament, un problema molt comú que pot fer que els pacients que el pateixin hagin d’aguantar un dolor veritablement insuportable.

Depenent del tipus de patologia, la solució serà una o una altra, per això és molt important consultar, al més mínim símptoma, amb un especialista que avaluï el nostre cas.
Els antiinflamatoris són una gran ajuda que poden fer que la deformitat no creixi de forma exagerada si el problema és lleu. El dolor que pateix el pacient, és pot disminuir amb fàrmacs específics calmants, que també aconsegueixen limitar els problemes derivats de la deformitat.
Tot i això, la solució definitiva del problema és la cirurgia, que aporta uns resultats molt satisfactoris. Quan la deformitat és tan accentuada que provoca problemes per mantenir-se dret i caminar, el quiròfan és normalment la solució més adequada.

Si el cas és lleu, es pot utilitzar una cirurgia que és mínimament invasiva, però si el cas és més greu, la cirurgia oberta és l’opció que ajudarà a solucionar el problema i millorarà notablement la vida del pacient.

A part de les mesures esmentades, també hi ha altres alternatives que ajudaran a aquelles persones que tinguin un peu reumàtic en estat poc avançat.

Realitzar exercicis del peu serà fonamental per tal de millorar la flexibilitat de les articulacions i evitar complicacions. El més adequat és que sigui un fisioterapeuta qui ens ensenyi quins exercicis realitzar, especialment durant un brot inflamatori. Alguns dels exercicis són la flexo extensió del turmell, o la flexo extensió dels dits del peu.
Si realitzar exercicis et provoca dolor, el millor que pots fer és consultar un especialista que revisi el procés.

Exercicis pel peu reumàtic

A part dels exercicis, també és molt recomanable fer estiraments suaus o exercicis que millorin la flexibilitat. Fes-los sempre quan el múscul estigui en calent per no patir cap lesió.

També pots utilitzar sabates còmodes i amples perquè el peu tingui més espai quan s’inflama. És especialment important que l’arc del peu i el taló tinguin el suport suficient. Un podòleg podrà ajudar-te a escollir les sabates que millor s’adaptin a la teva patologia.

Un altre recurs que pot ajudar-te a disminuir els símptomes del peu reumàtic, és el massatge. Fer-te massatges de forma regular ajuda a millorar la circulació i a disminuir el dolor i la inflamació del peu.

Controlar el teu pes també és molt important, ja que existeix un vincle molt estret entre l’artritis i el sobrepès. Tenir obesitat pot sobrecarregar les articulacions, de manera que el dolor augmentarà. Consulta a un dietista i assegura’t de portar una dieta saludable, rica en calci i en vitamina D.

Si creus que pots patir peu reumàtic, el més aconsellable és que consultis com més aviat millor amb un podòleg perquè avaluï el teu cas en concret. Uns peus sans són una garantia per tal de tenir una millor qualitat de vida: assegura’t de cuidar-los bé i de consultar el teu metge a la mínima que pateixis qualsevol tipus de dolor.

I tu, has patit aquesta malaltia? Com l’has solucionat? Ens encantarà sentir la teva experiència!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *