Benvinguts a La Clínica de Podologia

  • ES
  • CA

Horari : De Dilluns a Divendres / 10h a 14h - 16h a 20h
  Contacte : 973 24 99 23

plantilles personalitzades

Diferències entre les plantilles personalitzades i del supermercat

Si ets usuari de plantilles, segurament algun cop t’hauràs preguntat per què hi ha una diferència tan notable de preus entre les plantilles personalitzades i les plantilles de supermercat o farmàcia.

Cal tenir en compte que, qualsevol geometria que col·loquem sota els nostres peus, tindrà un impacte directe a la nostra salut i a la nostra manera de caminar.

No existeixen plantilles personalitzades “neutres”, tot el que col·loquem sota el nostre peu tindrà un efecte, o positiu o negatiu, per a la nostra petjada.

plantilles-personalitzades

A la majoria de supermercats, botigues esportives o parafarmàcies, hi trobem plantilles anatòmiques estàndard pels peus. És veritat que, molts cops, la publicitat que promociona aquests productes es limita a nomenar els beneficis que aporten al comprador. Però, són sempre adequades aquestes plantilles?

Quan tenim una molèstia al peu és necessari que un professional ens realitzi un estudi diagnòstic per determinar com s’ha de solucionar el problema.

De què depèn l’encert d’aquest diagnòstic? Principalment del professional que el realitza i dels mitjans tecnològics amb els quals compte per fer el diagnòstic.

Una plantilla personalitzada només pot estar prescrita per un metge o per un podòleg: ja que són els professionals més capacitats per tal de realitzar un estudi.  Que el podòleg realitzi unes plantilles a mida, significa que estaran fetes especialment per tractar el teu problema, i que tindran en compte la forma del teu peu, la teva manera de caminar, i les molèsties prèvies. Això permetrà que serveixin per compensar una marxa patològica, eliminar una molèstia o modificar la distribució de la càrrega que reben els peus, entre altres coses.

Comprar una plantilla a un supermercat significa que cap d’aquests factors no es tenen en compte, de manera que el model de plantilla no s’elabora amb l’objectiu d’acabar amb la teva molèstia concreta.

Les plantilles estàndard normalment són plantilles “de descans”, que serveixen bàsicament per alleujar patologies del peu o aportar més amortiment a la petjada.

El preu entre ambdós tipus de plantilla varia considerablement. Les de supermercat es poden comprar des de 5 euros, i en canvi, les personalitzades tenen un preu força més elevat. Això es deu al diagnòstic previ que precisen, a la fabricació (elaboració i materials) i a tota la feina duta a terme pel podòleg o metge.

Si bé el preu és més elevat, calçar plantilles personalitzades és la nostra recomanació si s’ha detectat un problema al peu que només es pot solucionar amb l’aplicació de plantilles.

És necessari l’elaboració d’unes plantilles amb unes propietats adaptades de forma individual i destinades a solucionar el problema plantar quan abans millor.

I tu, ets usuari habitual de plantilles? Quina és la teva experiència? Tens plantilles personalitzades? Ens encantarà que ens ho expliquis.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *