Benvinguts a La Clínica de Podologia

 • ES
 • CA

Horari : De Dilluns a Divendres / 10h a 14h - 16h a 20h
  Contacte : 973 24 99 23

Perills sabates planes pels peus

Els perills de les sabates planes pels peus

Durant molt de temps hem sentit dir que utilitzar sabates de taló alt amb massa freqüència causa estralls en la salut dels nostres peus i columna. Si bé és cert que portar calçat pla és bastant millor per als teus peus que els talons (així ho avalen nombrosos estudis) aquest tipus de sabates tampoc estan exempts de causar danys.

És més, pot causar més problemes dels que creus i, per això, hem cregut important que coneguessis alguns d’ells perquè siguis conscient que, sense una bona sola, portar calçat pla pot ser gairebé tan dolent com anar pujat en uns talons d’agulla.

Per què són dolentes les sabates planes pels peus

Per què són dolentes les sabates planes?

 

Les sabates planes no ofereixen un bon suport per a l’arc del peu ni per al taló. Quan utilitzem aquest tipus de calçat de manera constant, es pot patir de:

 

 • Tensió al tendó d’Aquil·les
 • Dolor en músculs del panxell
 • Dolor en els talons
 • Arc aplanat en els peus
 • Problemes dels turmells, l’esquena baixa i els malucs
 • Problemes de postura en general

 

Parlem amb més profunditat dels mals que pot causar portar calçat pla massa sovint.

 

 1. Aquest tipus de calçat pot causar fasciitis plantar

 

Un risc potencial que comporta l’ús constant de sabates planes és la possibilitat de desenvolupar fasciitis plantar, és a dir, dolor i inflamació al llarg de la part inferior del peu, a causa de la pressió que es col·loca al taló cada vegada que fa un pas.

Aquesta condició sorgeix de la inflamació de la fàscia (un teixit connectiu que va per la part inferior del peu, des del taló fins als dits) a causa de micro traumatismes repetitius que poden ser el resultat d’una mala postura, un treball excessiu de la zona o l’ús d’un mal calçat.

Les sabates planes en mal estat, amb poca sola, o que no subjectin bé el peu, poden causar aquest mal, que danya els lligaments, els tendons i l’arc del peu. La millor manera de prevenir-la és evitant les sabates amb soles massa fines.

 

 1. El calçat pla inadequat pot danyar greument els tendons i els arcs dels teus peus

 

L’ús constant de sabates massa planes pot causar arcs caiguts i l’esquinçament dels tendons. Una persona que desenvolupa fasciitis plantar per utilitzar sabates massa planes, pot arribar a presentar estrips en els tendons que es troben a la part inferior dels peus, el que representa una greu lesió que el pot deixar incapacitat durant un llarg període de temps.

Per això, el millor que pots fer si comences a sentir molèsties a la zona del taló, és acudir al teu podòleg i utilitzar un calçat capaç d’amortir l’impacte de les teves petjades.

 

 1. Els calçats com les ballarines poden causar rampes, dolors musculars i contractures

 

Aquest tipus de calçat no només no subjecta el peu, sinó que tampoc ens protegeix de la brutícia; pel que qualsevol ferida, com una ungla encarnada (propicia en usar calçat tancat) pot derivar fàcilment en una infecció. A més, per la seva falta de sola i subjecció, genera fàcilment dolor al caminar.

Sabates planes flip flop

 

 1. Les sandàlies i flip-flops poden causar problemes de genoll, maluc i esquena

 

Semblen inofensives, però la veritat és que aquest tipus de calçat pot causar greus problemes a llarg termini, incloent-hi un desalineament de la columna vertebral.

En ser tan obertes i subjectar tan poc el peu, la majoria de les persones flexiona els dits per subjectar millor el calçat, aixecant el taló i deixant-ho sense suport, el que provoca un canvi en la nostra postura corporal que pot danyar, no només la fàscia plantar, sinó la nostra esquena, el nostre maluc i els nostres genolls.

Què has de fer? Limitar l’ús d’aquest calçat per anar a la platja, la piscina o anar a prendre alguna cosa; però, sens dubte, no utilitzar-les si tens pensat fer un llarg passeig.

 

Si el dolor, la fatiga i la inflor causada per les sabates noves (siguin talons alts o calçat pla) persisteix més d’un dia, els especialistes suggereixen fer-li una visita al teu podòleg.

A més d’avaluar qualsevol problema subjacent, l’ortopèdia personalitzada pot usar-se per abordar els contorns estructurals específics de cada peu i ajustar el calçat perquè no produeixi danys.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *